25 February 2013

Kengūros mėsa

Kas vakarienei? Kenguriena! Ką manote apie kengurienos steikiuka?! Aš manau - skanu! Kai kurie australai pasakytu: "mes nevalgome savo herbo gyvūnelio". Daug australu nėra ir ragavę šios mėsos. Na aš ragauju daug ką, ne išimtis ir kengurienai. Kengurienos mėsa labai liekna ir naudinga žmogui. Tik 2% riebaliuko ir turi labai daug naudingų mineralų ir vitaminų, tokių kaip B, geležies, cinko, omega 3, na sveika mėsyte valgymui!

Na o koks kengurienos skonis? Negaliu palyginti su niekuo kitu. Tai labai tamsi, raudona mėsa. Kaina irgi puiki (čia Australijoje), pigiau nei jautienos steikas.

Kaip paruošti kenguriena? Reikia mokėti ir iškepti šia mėsa, kad ji butų minkšta ir skani. Man tik po kelių kartų pasisekė. Kepama panašiai, kaip steikas. Pamarinuoti pries tai reiketu. Mes dazniausiai perkame jau pamarinuota. Svarbiausia mesos neperkepti, reikia, kad viduje dar butų šviesiai raudona. Aišku kaip kam patinka, tačiau jei visą 100% iskepsi, tuomet praras skonį, nebebus mėsa minkšta ir nelabai skanu bus valgyti.



No comments:

Post a Comment